Vad kan en handikappad människa åstadkomma?

Beroende på vilket handikapp som du har kommer du naturligtvis att ha olika förutsättningar gällande vad som är möjligt att utföra. Egentligen är detta ingen skillnad mot att ha en utbildning eller att inte ha det. Här är det i grund och botten likadant. Den som inte har utbildningen och kunskapen kan inte utföra samma saker som den som har kunskap och utbildning. Naturligtvis kan du tänka dig att skillnaden är att alla som vill kan skaffa sig den utbildning som behövs. Det finns en sanning i detta, då det finns saker som är omöjliga för en del handikappade. Det är dock många gånger så att genom att lära sig olika nya saker, och genom att ha viljan att klara av saker, kan de flesta handikappade klara av rent fantastiska saker.

Här kan vi ta några exempel som att en stum människa kan utföra allt annat som en människa utan något handikapp kan utföra, med ett undantag. De kan inte vara talare inför andra människor. Däremot har dessa människor en stor fördel när det gäller ett särskilt yrke, och detta är då tolk för döva. Dessutom har de lika stora förutsättningar som alla andra att få massor av andra konventionella arbeten bara de har tron på sig själva.

workstation-405768_1280Att vara handikappad behöver inte betyda ett handikapp i yrkeslivet, även om många kan se det så. Det hela kan bara ligga i att du behöver specialisera dig inom ett särskilt område. Ett exempel på detta är att en rullstolsbunden har alla förutsättningar i världen att få ett av de mest moderna arbeten som finns, nämligen att jobba med datorer och Internet. Vem vet, kanske den mest fantastiska utvecklare av moderna mobilcasinon är rullstolsbunden. Allt detta hoppas vi på skogstur.se att alla handikappade kan ta till sig och göra det bästa av i livet.