Se inte allt i svart som handikappad

Att bli dyster och nedstämd som handikappad kan vara mycket lätt, och då blir naturligtvis livet mycket svårare att leva. Livet som handikappad behöver inte vara svårt, under förutsättning att du inte är totalförlamad, i vilket fall som det inte finns mycket att göra tyvärr. Du som är rullstolsbunden ska dock inte tappa gnistan. Här finns det massor av saker som du kan göra för att förgylla livet och sätta guldkant på tillvaron. Tidigare talade vi om att det finns stora möjligheter att ta del av allt som naturen har att ge dig, och kan du utföra sådana saker kanske det inte alls finns någon anledning att vara nedstämd och se livet i svart.

Här är det förstås mycket som gäller dig själv som person. Att vara fullt frisk och kunna springa och röra sig helt obehindrat, för att sedan helt plötsligt sitta i en rullstol kan vara förödande på det psykologiska planet. Har detta hänt dig ska du därför inte vara tveksam när det gäller att ta psykologisk hjälp för att klara detta. Det är absolut inget som ska kännas som en svaghet, utan det är den styrka och kraft som ser till att du kan leva ett bra fortsatt liv. Helt enkelt ska ett steg att ta kontakt med psykologisk hjälp ses som något modigt och riktigt istället för att ses som något negativt. Detta gäller inför dig själv, och inte inför andra människor.

boy-991339_1280När du väl har kommit underfund med hur du ska acceptera ditt liv i en rullstol så börjar livet. Först nu kan du se alla de saker som du verkligen kan utföra, och att det kanske egentligen inte finns så många hinder på vägen till ett trivsamt liv i alla fall. Allt hänger på vad du säger till dig själv, och hur stark kraft som du ser till att skaffa dig för att klara din egen situation.